BLOG

WordPress a anuntat un update important al platformei: Gutenberg 7.1

WordPress a anuntat un update important al platformei: Gutenberg 7.1

Inca din toamna acestui an, platforma WordPress a anuntat un nou update, numit Glutenberg 7.1. Acesta aduce schimbari majore si noi imbunatatiri in ceea ce priveste experienta utilizatorului pe plaforma WordPress.

Noul update este ideal pentru continutul bogat de tip multimedia, deoarece acesta poate fi adaugat foarte usor cu ajutorul unor instrumente de editare, numite “blocks”. De asemenea, schimbarea interfetei de bun-venit, le permite utilizatorilor noi sa faca modificari mult mai rapid si ii ghideaza pas cu pas.  

Noi imbunatatiri pentru tabele

Aceste modificari sunt mai practice ca inainte si scutesc utilizatorul de instalarea unui plugin pentru tabele. Insa, pentru caracteristici mai avansate, este recomandata instalarea unui plugin de tabele, precum League Table by DAEXT. 

Urmatoarele imbunatatiri se refera la accesibilitatea editarii de pe mobile. S-a adaugat o bara fixa pentru selectarea elementelor de editare precum introducerea de paragrafe, link-uri si multe altele. O alta imbunatatire consta in posibilitatea de a selecta mai multe moduri de editare “blocks” pe mobile. 

WordPress a anuntat o multitudine de corectii ale erorilor tip “bug” pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorului. Reperele de performanta arata ca update-ul Gutenberg 7.1 functioneaza mult mai incet ca variantele mai vechi. Insa, acesta este unul dintre putinele dezavantaje ale update-ului Gutenberg 7.1 

Sursa: https://make.wordpress.org/core/2019/12/11/whats-new-in-gutenberg-11-december/