BLOG

Noua actualizare a algoritmului de Spam Google Search

Noua actualizare a algoritmului de Spam Google Search

Dacă ai observat modificări în clasament în perioada 23-28 iunie, acestea ar putea fi legate de eforturile Google de combatere a spam-ului. De aceea, te sfătuim să te asiguri că site-ul tău respectă regulile și normele motorului de căutare.

A doua parte a actualizării algoritmului de Spam Google Search a fost lansată pe 28 iunie

Google a confirmat că în data de 28 iunie 2021 a fost lansată partea a doua a actualizării algoritmului de spam din Google Search. Cea de-a doua parte a actualizării a început și a fost finalizată într-o singura zi – pe 28 iunie, așa cum a avut loc și primul update în data de 23. 

Ambele părți ale acestei actualizări au avut un impact la nivel global asupra căutărilor atât pe web, cât și în rezultatele imaginilor, spune Danny Sullivan de la Google. Mai mult de atât, specialiștii au afirmat că prima actualizare nu a afectat atât de mult industria seo.

Mai jos este postarea de pe Twitter în care Google a anunțat schimbările care au avut loc. 

spam-update
google-spam-update

În ultimele trei luni, au fost lansate o mulțime de actualizări în Search:

  • Actualizarea algoritmului Google Review pentru recenziile de produse a început pe 8 aprilie și s-a încheiat pe 22 aprilie.
  • Actualizarea algoritmului Google Broad Core a început pe 2 iunie și s-a încheiat pe 12, în aceeași lună. 
  • Actualizarea algoritmului Google Page Experience a fost inițiată pe 15 iunie, și se va lansa undeva pe la sfârșitul lunii august. 
  • Prima parte a actualizării algoritmului de Spam a avut loc pe 23 iunie.
  • A doua parte a actualizării menționate anterior a fost lansată pe 28 iunie.
  • Nu în ultitimul rand, actualizarea de bază (Core Update) a început pe 1 iulie, și se estimează că va dura 2 săptămâni până va fi lansată complet.