BLOG

LinkedIn-ul Generației Z: TikTok a lansat platforma Resumes, în care poți aplica la joburi cu videoclipuri scurte

LinkedIn-ul Generației Z: TikTok a lansat platforma Resumes, în care poți aplica la joburi cu videoclipuri scurte

Tiktok, rețeaua de socializare cunoscută în rândul tinerilor pentru videoclipurile sale de scurtă durată, a lansat o platformă de recrutare care permite utilizatorilor să răspundă la ofertele de muncă cu un videoclip scurt, mai degrabă decât cu un CV tradițional. Această platformă e menită să ajute Generația Z să se conecteze într-o manieră rapidă la noile oportunități de angajare, pe fondul unei lipse a forței de munca.

Numit “TikTok Resumes”, programul pilot a fost lansat pe 30 iunie și este limitat la piață locurilor de muncă din Statele Unite. Programul acceptă “CV”-urile video doar pentru o perioadă limitată, aplicațiile fiind deschise până pe 31 iulie.

Printre angajatorii din cadrul programului se numără marele lanț de restaurante Chipotle, grupul de retail Target, compania de sports entertainment WWE, serviciul de streaming Spotify și retailerul de îmbrăcăminte Alo Yoga.

Tinerii preferă TikTok în detrimentul Instagram

Începând cu anul acesta, există mai mulți utilizatori ai Generației Z pe TikTok decât pe Instagram – ceea ce înseamnă că peste jumătate din baza de utilizatori a aplicației de video sharing are mai puțin de 24 de ani. Comparativ, doar 19,3% dintre utilizatorii LinkedIn aparțin Generației Z.

În ultimul an, TikTok a devenit o sursă majoră de inspirație în ceea ce privește sfaturile legate de carieră și ponturile de angajare, în special pentru publicul format predominant din tineri născuți între 1996 și 2010.

Acest lucru nu este deloc surprinzător, având în vedere că cei cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani – o grupă de vârstă care cuprinde atât “vârstnicii” Generației Z, cât și tinerii Generației Y (milenialii), au raportat că dețin un cont de TikTok din aprilie, în timp ce doar 30% din aceștia au declarat că au cont pe LinkedIn.

Nick Tran, Global Head of Marketing al TikTok, e de părere că #careertok a devenit o subcultură înfloritoare a platformei. “Abia așteptam să vedem cum va îmbrățișă comunitatea acest program și cum vor regândi procesul de recrutarea și descoperire a noilor locuri de muncă”, afirma acesta.

Conform gigantului chinez, “Candidații interesați sunt încurajați să-și prezinte în mod creativ și autentic abilitățile și experiențele și să folosească #TikTokResumes în descrierile videoclipurior atunci când își publică CV-ul prin platformă”.

Cum poți avea acces la platforma Resumes?

Poți accesa programul fie prin aplicație, utilizând #TikTokResumes sau pe site-ul www.tiktokresumes.com. Acolo vei găsi de asemenea inspirație și sfaturi pentru prezentarea video, și poți aplica la orice job listat prin intermediul unui link către videoclipul pe care l-ai postat în aplicație.

Procesul de încărcare al unui CV TikTok e destul de simplu – candidații se folosesc de videoclipurile de scurtă durată pentru a-și pune în valoare abilitățile și experiență, apoi le postează folosind #TikTokResumes în descriere.

Va fi interesant să urmărim rezultatele programului și modul în care brand-urile se vor raporta la recruții proveniți din TikTok. Până atunci, ne vom concentra puterile de agentie de PPC pentru a realiza cele mai engaging TikTok ads de pe piață!