BLOG

Landing Page text – o experienta atractiva pentru utilizatori

Landing Page text – o experienta atractiva pentru utilizatori

Crearea unui Landing Page nu privește doar grafica, ci și textul. Acesta joacă un rol major în rezultatele pe care urmărești să le obții cu ajutorul noului website. Deși mulți dintre noi consideră că aspectul vizual este cel care dictează experiența utilizatorului, adevărul este că textul de copy are cu un impact puternic asupra site-ului.

Un text de Landing Page bun nu înseamnă doar explicarea serviciilor sau descrierea produselor. Din contră, reprezintă primul pas în crearea unei legături cu vizitatorii site-ului. Este deosebit de important ca orice tip de text să creeze curiozitate. Așa îți vei putea asigura o bază de clienți fideli, care continuă să se întoarcă.

În cazul în care nu ești copywriter sau nu scrii constant astfel de texte, poate fi dificil să determini ce cuvinte se potrivesc cel mai bine în zona de Landing Page. Ele joacă un rol important cu atât mai mult cu cât algoritmii Google Search interacționează și le utilizează pentru a putea afișa site-ul tău în topul căutărilor.

Dacă dorești să înveți cum să creezi conținut atractiv pentru zona de Landing Page, atunci continuă să citești pentru a învăța mai multe despre content marketing și rezultatele pe care le poți obține cu un text potrivit.

Promovează capacitatea business-ului tău de a oferi servicii specifice

Atunci când vine vorba despre clienți, aceștia sunt oricând gata să plătească pentru servicii specifice, de care consideră că au nevoie. Din această cauză, este recomandat ca textul de pe Landing Page să prezinte clar serviciile oferite și sfera de activitate. Mai mult, el trebuie să reflecte de ce compania ta reprezintă  cea mai bună soluție de pe piață și de ce clienții au nevoie de serviciile tale.

Ca și rezultat, audiența va fi capabilă să se raporteze la business-ul tău într-un mod personal, ceea ce reprezintă baza unei relații de tip brand loyalty. Ei vor reveni pe site, pentru a se interesa de serviciile și noutățile din cadrul companiei, deseori contactând agenția pentru mai multe informații sau pentru o eventuală colaborare.

Acordă atenție limbajului folosit

Nu este o noutate faptul că, în funcție de aria de vârstă și domeniul descris, limbajul trebuie să difere. Doar așa vei crea o experiență atractivă și interactivă pentru utilizatorii Landing Page-ului.

Așadar, dacă ai un website care se adresează persoanelor de 55 de ani și peste, nu poți folosi același vocabular pe care l-ai folosi pentru un site dedicat studenților de facultate pasionați de gătit. Ține cont mai ales de audiență și de relația pe care vrei să o creezi. Este ea formală, bazată pe un limbaj elevat, sau preferi să menții un ton prietenos, casual? Vrei să fie un site cu specific și termeni care descriu aria de activitate, sau dorești să îl menții oarecum simplu, prietenos cu începătorii în domeniu?

Dacă ai testat deja performanța website-ului tău pe baza interacțiunii, atunci probabil știi deja comunitatea căreia te adresezi. Așadar, arată o oarecare familiaritate cu ajutorul limbajului. Asta e va ajuta să stabilești relații interpersonale, încă din primul moment.

Mergi pe principiul “Less is More!”

Evită explicarea excesivă a serviciilor pe care le oferi. Prea mult text poate genera confuzie și va da impresia unei pagini aglomerate. În această situație, s-ar putea ca vizitatorii site-ului să nu înțeleagă clar informațiile comunicate. Sugestia noastră este să adaugi o secțiune de FAQ, un formular pentru întrebări. Poți opta chiar pentru o pagină intitulată “Despre Noi” prin care utilizatorii să cunoască mai bine compania și echipa.

Include un buton tip “Call to Action!”

Acesta este folositor mai ales în situația unei posibile colaborări cu unul dintre vizitatorii website-ului tău. Un text reușit de Landing Page include un buton CTA, ultimul pas în procesul de conversie. Acesta ar trebui să fie scurt și la obiect, dar mai ales să se adreseze nevoii principale a audienței tale. Așadar, fie că discutăm despre content marketing, SEO sau campanii PPC, butonul trebuie să fie evident. Deseori, în funcție de serviciile oferite, acesta poate suna astfel: “Solicită Oferta!”, “Află mai mult!”, “Contactează-ne Acum!”.

Nu trebuie să fii un geniu al copywriting-ului ca să poți crea un text interesant și atractiv pentru Landing Page. Ține minte să scrii bazându-te pe vârsta și nevoile audienței tale. Așa vei putea crea copy care duce la brand loyalty și generează engagement.