BLOG

Când trebuie sa începi o campanie de link building

Când trebuie sa începi o campanie de link building

Conținutul de calitate merită linkuri. Dar dacă nu sunteți deja clasat pentru un număr de cuvinte cheie sau nu dețineți un site cu autoritate, este dificil să obțineți pur și simplu linkuri fără a depune un efort.

Aici intervine construirea de linkuri. Este oportunitatea de a găsi locuri pe alte site-uri web pentru conținutul valoros al site-ului dumneavoastră. Aceste linkuri vă oferă autoritate împrumutată și, la rândul lor, vă cresc pozițiile în paginile de rezultate Google. Atunci va fi ușor să câștigați și mai multe linkuri de calitate – este un proces circular.

Aflați în continuare elementele fundamentale ale construirii de linkuri, cum să vă pregătiți pentru o campanie de construire a linkurilor și cum să implementați cele mai bune strategii de construire a linkurilor.

Ce inseamna link building?

Crearea de linkuri, o componentă cheie a optimizării pentru motoarele de căutare, este procesul prin care site-urile web ale altor persoane se conectează la al dvs. Alături de conținut calitativ, vă ajută paginile dvs. web să se claseze mai sus în paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP-uri). Crearea manuală a linkurilor implică găsirea de oportunități folosind tehnici precum cercetarea competitorilor, broken link building, pitch-uri către bloggeri și PR digital.

De ce este important link building?

Conținutul bun nu performează neapărat de la sine, chiar și atunci când ați optimizat fiecare centimetru din el. Algoritmii motoarelor de căutare folosesc mai mulți factori pentru a evalua conținutul, iar linkurile sunt unul dintre primii trei factori de clasare ai Google.

Google afirmă că încă folosește PageRank, un algoritm bazat pe ideea că un link de la un site cu autoritate ridicată este un semnal de încredere care transmite autoritate către site-ul tău. Cu cât autoritatea domeniului este mai mare, cu atât va trimite mai multă autoritate. Și cu cât primiți mai multe dintre aceste semnale, cu atât site-ul dvs. arată mai autoritar în ochii Google.

Din experiența noastră, linkurile pe care le câștigați pe site-uri web externe nu sunt absolut cei mai mari factori de trafic. Dar ele pot face o mare diferență atunci când sunt asociate cu producerea regulată de conținut optimizat, mai ales atunci când site-ul dvs. este nou.

Cum functioneaza link building-ul

Pentru a înțelege cum funcționează construirea de linkuri, mai întâi trebuie să înțelegeți acești termeni și concepte:

  • Linkuri interne versus linkuri externe: linkurile interne indică de la o pagină a site-ului dvs. la alta. Ele sunt o parte integrantă a strategiei dvs. de SEO, deoarece indică o structură bună de navigare a site-ului și ajută autoritatea să circule în interiorul site-ului dvs. Linkurile externe provin de pe site-uri externe și indică spre pagini de pe site-ul dvs.
  • Linkuri Dofollow vs. linkuri nofollow: Linkurile conțin o bucată de cod care transmite Google dacă să folosească linkul ca semnal de clasare (dofollow) sau nu (nofollow). Profilul dvs. de linkuri (colecția de linkuri) ar trebui să conțină o distribuție sănătoasă a ambelor tipuri de linkuri, altfel, motoarele de căutare îl considera nefiresc și suspect.
  • Linkuri naturale vs. nenaturale: linkurile naturale apar câștigate, iar linkurile nenaturale apar plasate prin mijloace plătite sau nerespectabile doar în scopul creșterii clasamentului. Pentru a vă asigura că linkurile apar naturale, creați linkuri numai pe pagini relevante și cu text de ancorare natural (cuvântul sau expresia care conține linkul).
  • Linkuri de calitate vs. linkuri de calitate scăzută: linkurile de calitate provin din surse relevante, de înaltă autoritate. Linkurile de calitate scăzută sunt opusul.
  • Black hat vs. White hat link building: tehnicile black hat de construire a linkurilor folosesc mijloace dubioase pentru a construi o mulțime de linkuri într-o perioadă scurtă de timp, încălcând regulile Google. Crearea de linkuri white hat folosește tehnici pentru a vă ajuta să obțineți linkuri organic și nu va fi penalizat de motoarele de căutare.

Pentru o campanie reușită de link building, trebuie să construiți un profil bun de linkuri folosind tehnici white hat. Conținutul excelent este fundația care vă ajută să obțineți acele linkuri. Campaniile și tehnicile de creare a linkurilor vă ajută apoi să găsiți destinații de plasare a linkurilor de pe site-uri web care caută resurse de mare valoare.

Dar amintiți-vă, nu este suficient ca oamenii să se conecteze pur și simplu la dvs. Linkurile trebuie să fie naturale și relevante din punct de vedere editorial – cum ar fi, conținutul care trimite către al tău trebuie să aibă legătură cu industria dvs. .

Să presupunem că site-ul dvs. are un articol despre dacă câinii pot mânca varza, iar Asociatia Chinologică Metropolitană face linkuri către acesta în articolul despre cum să faceți propria mâncare pentru câini. Ar fi un backlink grozav de avut, pentru că subiectele sunt relevante unele pentru altele și pentru că, ca și site pentru animale de companie, Asociatia Chinologica are o autoritate înaltă de domeniu.

Acestea sunt link-urile de calitate pe care le doriți. Nu linkuri din directoare aleatorii care au o mulțime de linkuri spre alte site-uri. Nici din plasamente plătite (promovare prin închiriere de bannere). Dacă achiziționați linkuri, acestea vor fi probabil de pe un site web sau serviciu dubios, iar Google s-ar putea să vă observe și să vă pună pe lista neagră din rezultatele căutării sale. Alte linkuri spam sau linkuri toxice includ linkuri în comentariile blogurilor și forumuri, scheme de linkuri și linuri nenaturale în forumuri precum Reddit. Acestea sunt linkurile de calitate scăzută care trebuie evitate cu orice preț și eliminate manual dacă apar în profilul dvs. de backlink.

Cum știi când trebuie sa începi campania de link building

Cea mai bună modalitate de a obține linkuri este să creați cel mai bun și mai valoros conținut pe orice subiect dat – să creați conținut atât de bun încât oamenii vor dori să creeze un link către dvs.

Dar pe măsură ce vă gândiți la creșterea site-ului dvs., va trebui să vă concentrați mai întâi pe calitatea conținutului dvs. înainte de a vă scufunda în tacticile de construire a linkurilor. Iată cum veți ști când sunteți gata pentru crearea de linkuri:

  • Când aveți conținut care merită recomandat
  • Când ați optimizat producerea de conținut de calitate
  • Când vă schimbați adresa URL (domeniul) sau faceți rebranding
  • Când vă aflați într-o nișă competitivă și aveți nevoie de rezultate SEO mai rapide

În momentul în care considerați ca aceste 4 cerinte sunt satisfacute, trebuie să alegeți o agentie de marketing digital ce oferă un serviciu de link building calitativ. Aveți nevoie de o agenție ce dispune de o amplă rețea de parteneri media și copywriteri specializați, ce oferă linkuri de calitate superioară. Partenerii media trebuie sa fie cele mai mari site-uri web din țară, asigurând clienților cea mai bună expunere posibilă și atingerea eficientă a publicului țintă.